We gebruiken cookies om de functionaliteit van de site te optimaliseren en u de best mogelijke ervaring te bieden. Bekijk onze Privacy Policy.
op onze manier

Werkwijze

De familiale band bij Black Angus-runderen is van nature heel sterk, dat willen we respecteren.

familiale band

De kalveren van onze Black Angus-runderen worden op natuurlijke wijze geboren en blijven daarna minstens zes maanden bij de moeder. Ze worden dus niet meteen op flesvoeding gezet, zoals bij de meeste kweekdieren wel het gevallen is. Zo krijgen we puur kwaliteitsvlees. De familiale band bij Black Angus-runderen is van nature heel sterk, dat willen we respecteren.

De familiale band bij Black Angus-runderen is van nature heel sterk, dat willen we respecteren.
natuurlijke ontwikkeling

De natuurlijke kuddes – moederdieren, dekstieren en kalveren – grazen minstens 24 maanden in onze uitgestrekte weiden in Polen en Midden-Frankrijk. Op die manier grazen en hooien ze minstens twee seizoenen zonder dat ze extra krachtvoer toegediend moeten krijgen. Zo kunnen ze in alle rust tot ontwikkeling komen. Dat doen we heel bewust: we mikken namelijk niet op snelle groei of massatoename, maar op kwaliteit.

We mikken namelijk niet op snelle groei of massatoename, maar op kwaliteit.
De afmesting

Na de weideperiode worden de grassfed vaarzen en ossen vier maanden afgemest op stro, met klassieke muziek op de achtergrond. De groepen van vijf tot tien dieren krijgen in Helkijn een door ons samengesteld mengsel bestaande uit enkelvoudige ruwvoeders, enkelvoudige granen lijnzaadschilfers – die laatste vormen dankzij hun unieke eigenschappen een bron van eiwit en plantaardige olie, ideaal voor de aanmaak van de juiste, gezonde, culinaire vetzuursamenstelling. Dat rantsoen vullen we aan met de nodige mineralen.

onze dieren
contacteer ons

Vragen of wil je meer informatie?

Wil je een proefpakket aanvragen? Een bezoek brengen aan de afmesting-site in Helkijn? Meer informatie over onze werkwijze en filosofie? Onze agrotoerisme-formules ontdekken op onze Franse site? Neem gerust contact op met ons.

contacteer