We gebruiken cookies om de functionaliteit van de site te optimaliseren en u de best mogelijke ervaring te bieden. Bekijk onze Privacy Policy.
zachtaardig en robuust

Onze dieren

Black Angus is een hoornloos runderras met een stamboek in de Verenigde Staten en Schotland.

de blank angus

Black Angus is een hoornloos runderras met een stamboek in de Verenigde Staten en Schotland. Het dier staat bekend om zijn zachtaardige karakter en heeft een robuuste bouw, stevige poten en een schofthoogte tot 1,50 meter. De kalveren worden in 99 procent van de gevallen natuurlijk geboren en blijven lang bij de moeder. Black Angus wordt vaak ingezet voor de begrazing van natuurgebieden en kan dankzij een ijzersterk gestel – in theorie – de hele winter buiten blijven.

Het dier staat bekend om zijn zachtaardig karakter en heeft een robuuste bouw, stevige poten en een schofthoogte van 1.50 meter.
unieke graansamenstelling

De Black Angus-runderen hebben heel lekker vlees en een optimale marmering die zelfs in de buurt komt van de beroemde Waguy-runderen. Omdat ze lang in de weide staan, in de winter veel hooi eten en vier maanden afgemest worden met een unieke graansamenstelling, is het vlees van onze runderen uitzonderlijk mals, met een mooie vetbedekking op de spieren. Zeker ook omdat ze op jonge leeftijd (rond 28 maanden) geslacht worden.

De Black Angus-runderen hebben heel lekker vlees en optimale marmering die zelfs in de buurt komt van de beroemde Waguy-runderen
Black angus embryo’s

Om een optimale vleeskwaliteit en -smaak te garanderen, besloten wij vanaf 2015 hoogstaande Amerikaanse Black Angus-embryo’s – met genetica uit de top 1 procent van het ras – in lokale draagkoeien te plaatsen en op die manier tot een optimale bloedlijn te komen. De vetzuursamenstelling en malsheid van het vlees van onze runderen in Helkijn staat vandaag op een uitzonderlijk niveau. Maar we willen de lat nog hoger leggen en blijven werken aan verdere optimalisatie van Black Angus.

werkwijze
contacteer ons

Vragen of wil je meer informatie?

Wil je een proefpakket aanvragen? Een bezoek brengen aan de afmesting-site in Helkijn? Meer informatie over onze werkwijze en filosofie? Onze agrotoerisme-formules ontdekken op onze Franse site? Neem gerust contact op met ons.

contacteer